Следвайте Гласове в ТелеграмВ Германия секторът Информационни технологии обяви печален рекорд

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ Германия секторът Информационни технологии обяви печален рекорд
Коментари Харесай

Германските ИТ фирми отчитат черен рекорд - 149 000 незаети работни места

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В Германия секторът " Информационни технологии " разгласи скръбен връх - незаетите работните места са достигнали 140 000. Данните са на Асоциацията " Битком " (Bitkom), съобщи Българска телеграфна агенция. 

Според обичайното годишно изследване, извършено измежду стотици компании, членуващи в Bitkom, 70% от интервюираните шефове са се оплакали, че не могат да намерят квалифицирани фрагменти, и единствено 2% са споделили, че не срещат проблем. По-лошото е, че мениджърите не чакат скоро ситуацията с дефицита на експерти да се усъвършенства. Цели 77% от интервюираните даже се притесняват, че  дефицитът на ИТ специалисти ще става все по-голям.

" Това не е нещо краткотрайно, казусът е систематичен за немската стопанска система. Твърде малко квалифицирани служащи и прекалено много регулации забавят цифрова Германия ", е коментирал президентът на " Битком " Ралф Винтергерст при представянето на годишното изследване. 

Още данни от анкетата удостоверяват, че скептицизмът е състоятелен - до момента в който преди година компаниите от ИТ браншове са успявали да попълнят работно място приблизително за 7 месеца, през 2023 година  времето за търсене се е нараснало на 7.7 месеца.  

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР